Rahimle ilgili anomaliler yaklaşık 1/1000 oranında görülür. Uterin septum (rahimde perde olması),uterus didelfis (çift rahim),uterus unikornis gibi anomaliler görülebilir. Rahim anomalisi olan kadınların birçoğu hamile de kalabilir.
Rahim anomalisi olanlarda düşük olasılığı daha fazladır. Düşük olduğunda gebelik materyalinin bir kısmı rahimde kalıp kürtajla temizlenmesi gerekebilir.
Bazen bebeğin rahim içerisinde kalp atımı durabilir. Ve gebelik kendiliğinden düşmez (missed abortus). Bu durumda rahim içinin kürtaj ile temizlenmesi gerekir. Bazen de gebelik istenmediği için kürtaj yapılması gerekir.
Kürtaj rahim anomalisi olanlara yapılabilir. Ancak rahimde anomali olduğunda kürtaj operasyonu daha zor hale gelir.
Rahimde anomali olduğu durumlarda gebeliğin yerleştiği bölüme kanülle ulaşılamayabilir. Rahim anomalisi olduğu durumda kürtaj sırasında ultrasonografi kullanılması gebeliğin yerini tespit etmede faydalıdır Ayrıca oluşabilecek komplikasyonların riskini azaltır.
Kürtajdan önce rahim ağzının açılmasını sağlayan ilaçlarda yine kürtajı kolaylaştırabilir. Rahim anomalisi olan kişilerde rahimdeki kas yapısı da normal olmadığı için işlemden sonra yoğun kanama görülme ihtimali vardır. Kanama ihtimalini azaltmak için rahmi kasan bazı ilaçlar kullanılır. Tüm önlemlere rağmen rahim anomalisi olanlarda ikinci bir işlem yapmak gerekebilir.